1. Ελλάδα
 2. Command™
 3. Πώς να χρησιμοποιήσετε το Command™
Αυτοκόλλητα γαντζάκια Command™ για χρήση σε τοίχο κουζίνας

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αυτοκόλλητα γαντζάκια Command™

Το αυτοκόλλητο Command™ έχει δυνατό κράτημα σε πολλές επιφάνειες όπως ξύλο, πλακάκι και γυαλί, καθώς και σε συμπαγείς, τοίχους από γυψοσανίδα και βαμμένους τοίχους. Αφαιρείται χωρίς να αφήνει σημάδια χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «τεντώστε και ξεκολλήστε» της 3M, χωρίς να αφήνει ρωγμές, τρύπες, κατεστραμμένους σοβάδες ή υπολείμματα κόλλας.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ

Μάθετε τον τρόπο με τα βίντεο και τις οδηγίες μας βήμα-προς-βήμα.

Επιλέξτε πρώτα τον τύπο προϊόντων Command™ που χρησιμοποιείτε:


Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα γαντζάκια και τις ταινίες Command™!

Παρακολουθήστε τα σύντομα βίντεο που σας δείχνουν βήμα προς βήμα πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα γαντζάκια Command™ και να τα αφαιρείτε χωρίς ζημιά στον τοίχο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Πρέπει να περιμένετε 1 ώρα πριν οποιαδήποτε ανάρτηση. Κατά την αφαίρεση, τεντώστε ίσια προς τα κάτω, αργά.

 • Γυναίκα που δείχνει πώς να τοποθετήσετε σωστά τα γαντζάκια Command™
  Βίντεο για το πώς να τοποθετήσετε τα γαντζάκια Command™
 • Γυναίκα που δείχνει πώς να αφαιρέσετε σωστά τα γαντζάκια Command™
  Βίντεο για το πώς να αφαιρέσετε τα γαντζάκια Command™

Οδηγός βήμα προς βήμα: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα γαντζάκια Command™

Διαβάστε τον οδηγό μας, βήμα προς βήμα, με διαγράμματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των γαντζακιών Command™, για να είστε βέβαιοι ότι το έχετε κάνει σωστά από την πρώτη φορά.

Σημαντικές συμβουλές που πρέπει να τηρείτε όταν τοποθετείτε τα γαντζάκια Command™: Περιμένετε 7 ημέρες μετά τη βαφή, πριν τις χρησιμοποιήσετε. Μην κρεμάτε πάνω από κρεβάτια. Μην το χρησιμοποιείτε σε ταπετσαρίες τοίχου, επιφάνειες από βινύλιο ή άλλες ευαίσθητες ή ευπαθείς επιφάνειες. Μην κρεμάτε πολύτιμα αντικείμενα. Χρήση σε εσωτερικούς χώρους, +10°C έως +40°C. Η μη προσεκτική συμμόρφωση με τις οδηγίες μπορεί να προκαλέσει φθορά.

Βήμα 1: Προετοιμάστε

 • Εικόνα για τον καθαρισμό κατά την προετοιμασία για τη χρήση των γαντζακιών Command™.

  Αρχικά, καθαρίστε τον τοίχο σκουπίζοντάς τον ελαφρά με αλκοόλη. Μη χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά, όπως μαντηλάκια καθαρισμού ή σπρέι, επειδή αφήνουν υπολείμματα λιπαντικών.

 • Εικόνα για διαχωρισμό των ταινιών Command™ και την αφαίρεση της κόκκινης επένδυσης

  Διαχωρίστε τις ταινίες και αφαιρέστε την κόκκινη επένδυση. Πιέστε την ταινία στην πίσω πλευρά του γαντζακιού.

 • Εικόνα για το πώς να πιέσετε το γαντζάκι Command™ πάνω στον τοίχο για περίπου 30 δευτερ.

  Τώρα πιέστε το γαντζάκι δυνατά στον τοίχο για 30 δευτερόλεπτα. Όσο πιο δυνατά πιέσετε, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συγκόλληση.

Βήμα 2: Τοποθέτηση

 • Εικόνα για το πώς να σύρετε το γαντζάκι Command™ πάνω και προς τα έξω από βάση στήριξης

  Για να κολλήσει καλά η Ταινία, πρέπει να σπρώξετε τον γάντζο προς τα πάνω και προς τα έξω από τη μικρή βάση στήριξης

 • Εικόνα για το πώς να πιέσετε το Γαντζάκι Command™ στον τοίχο για περίπου 30 δευτερόλεπτα

  Τώρα πιέστε τη βάση δυνατά στον τοίχο για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

 • Εικόνα που δείχνει πώς μπορείτε να σύρετε το γαντζάκι Command™ επάνω

  Σύρετε το γαντζάκι επάνω. Περιμένετε 1 ώρα πριν κρεμάσετε οτιδήποτε επάνω στο γαντζάκι. Αυτό επιτρέπει στη συγκόλληση να φτάσει στη μέγιστη ισχύ της. Συμβουλευτείτε τη συσκευασία για τα σωστά όρια βάρους.

Βήμα 3: Αφαίρεση

 • Εικόνα για το πώς να συρθεί το γαντζάκι Command™ για να δείτε την ταινία να προεξέχει.

  Αν δεν βλέπετε την ταινία Command™ να προεξέχει από το κάτω μέρος του γαντζακιού σας, τότε σπρώξε τον γαντζάκι προς τα πάνω για να εμφανιστεί η βάση στήριξης και η ταινία.

 • Εικόνα που δείχνει πώς να κρατάτε το γαντζάκι Command™ απαλά στη θέση του.

  Κρατήστε τη βάση απαλά στη θέση της (ώστε να μη σπάσει τα δάχτυλά σας!) αλλά μην την πιέσετε στον τοίχο.

 • Εικόνα που δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να τραβάτε την ταινία Command™ προς εσάς.

  Θυμηθείτε να μην τραβάτε ποτέ την ταινία προς το μέρος σας. Να τραβάτε πάντα ίσια προς τα κάτω, όσο πιο αργά μπορείτε.

 • Εικόνα που δείχνει το αργό τέντωμα της ταινίας Command™

  Τεντώστε αργά την ταινία τραβώντας ίσια και προς τα κάτω, διατηρώντας το χέρι σας πάνω στον τοίχο καθώς προχωράτε. Συνεχίστε να τεντώνετε έως και 30 cm μέχρι το γαντζάκι να ελευθερωθεί από την ταινία.


Πώς να τοποθετήσετε ένα διάφανο γαντζάκι Command™ με διάφανη ταινία

Διαβάστε τον οδηγό μας, βήμα προς βήμα, με διαγράμματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του διάφανου γαντζακιού Command™ με διάφανη ταινία, για να βεβαιωθείτε ότι το έχετε κάνει σωστά από την πρώτη φορά.

Τα διάφανα γαντζάκια Command™ και οι διάφανες ταινίες ενσωματώνονται άψογα, επιτρέποντάς σας να δείξετε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, το ντεκόρ σας (όχι το πώς είναι κρεμασμένο). Για να τοποθετήσετε σωστά μια διαφανή ταινία, η ταινία πρέπει πρώτα να τοποθετηθεί στον τοίχο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διαφανείς ταινίες Command™ είναι λεπτότερες και πιο επίπεδες (μοιάζουν περισσότερο με ταινία παρά με αφρώδη ταινία), οπότε χρειάζονται λίγο περισσότερη άμεση πίεση για να διασφαλιστεί η πλήρης πρόσφυση στον τοίχο.

Βήμα 1: Προετοιμασία και τοποθέτηση

 • Εικόνα για καθαρισμό τοίχου κατά την προετοιμασία γαντζακιού Command™ με διάφανη ταινία

  Οι διαφανείς ταινίες είναι καλύτερες σε λείες επιφάνειες. Καθαρίστε με ελαφρύ οινόπνευμα, σκουπίζοντας ελαφρά. Μη χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά, όπως μαντηλάκια καθαρισμού ή σπρέι, επειδή αφήνουν υπολείμματα λιπαντικών.

 • Εικόνα για τον διαχωρισμό της ταινίας Command™ και την αφαίρεση της μαύρης επένδυσης

  Ξεχωρίστε τις λωρίδες και αφαιρέστε τη μαύρη επένδυση - είναι αυτή που φέρει την ένδειξη "Πλευρά τοίχου". Τώρα πιέστε την ταινία απευθείας πάνω στον τοίχο, όπου θέλετε να κρεμάσετε το γαντζάκι. Πιέστε ολόκληρη την ταινία για 30 δευτερόλεπτα.

 • Εικόνα για αφαίρεση της μπλε επένδυσης και πίεσης του γαντζακιού Command™ στον τοίχο.

  Τέλος, αφαιρέστε τη μπλε επένδυση και πιέστε το γαντζάκι στην ταινία σταθερά για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Όσο πιο δυνατά πιέσετε, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συγκόλληση. Περιμένετε 1 ώρα πριν κρεμάσετε οτιδήποτε επάνω στο γαντζάκι. Αυτό επιτρέπει στη συγκόλληση να φτάσει στη μέγιστη ισχύ της. Συμβουλευτείτε τη συσκευασία για τα σωστά όρια βάρους.

Βήμα 2: Αφαίρεση

 • Εικόνα που δείχνει πώς να κρατάτε το γαντζάκι Command™ απαλά στη θέση του.

  Κρατήστε τον γάντζο απαλά στη θέση του (ώστε να μη σπάσει τα δάχτυλά σας!) αλλά μην τον πιέσετε στον τοίχο.

 • Εικόνα που δείχνει ότι δεν πρέπει ποτέ να τραβήξετε την ταινία Command™ προς το μέρος σας.

  Θυμηθείτε να μην τραβάτε ποτέ την ταινία προς το μέρος σας. Να τραβάτε πάντα ίσια προς τα κάτω, όσο πιο αργά μπορείτε.

 • Εικόνα που δείχνει το αργό τέντωμα της ταινίας Command™ ίσια προς τα κάτω.

  Τεντώστε αργά την ταινία τραβώντας ίσια και προς τα κάτω, διατηρώντας το χέρι σας πάνω στον τοίχο καθώς προχωράτε. Συνεχίστε να τεντώνετε έως και 30 cm μέχρι το γαντζάκι να ελευθερωθεί από την ταινία.

Σε ποιες επιφάνειες μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ταινίες Command™ , χωρίς να προκαλέσω ζημιά;

 • Εξαιρετικό για επιφάνειες που είναι εξαιρετικά δύσκολες στο τρυπάνι!

  Το αυτοκόλλητο Command™ συγκρατεί ισχυρά σε μια ποικιλία επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων συμπαγών τοίχων, τοίχων από γυψοσανίδα και βαμμένων τοίχων, καθώς και σε επιφάνειες που είναι δύσκολο να τρυπηθούν - όπως πλακάκια και γυαλί.

  Οι ταινίες Command™ είναι εύκολο να αφαιρεθούν, χωρίς να αφήνουν ρωγμές, τρύπες, κατεστραμμένους σοβάδες ή υπολείμματα κόλλας.

  Η συγκράτηση βάρους και η αφαίρεση χωρίς ζημιά καθιστούν τις ταινίες Command™ ιδανικές για ενοικιαζόμενα σπίτια και καταλύματα όπου δεν επιτρέπεται το τρύπημα, βοηθώντας σας να διασφαλίσετε ότι θα πάρετε πίσω την προκαταβολή σας!

 • Επιφάνειες για ανάρτηση χωρίς ζημιές με αυτοκόλλητα γαντζάκια Command™

Όλα τα προϊόντα Command™ και οι τύποι ταινίας της 3Μ χαρακτηρίζονται από μέγιστη συγκράτηση βάρους.

Δεν είστε σίγουροι ποιο προϊόν Command™ είναι κατάλληλο για εσάς; Ζυγίσαμε ορισμένα συνηθισμένα αντικείμενα του σπιτιού σας, για να κατανοήσετε καλύτερα το βάρος που κρεμάτε στους τοίχους σας. Εξερευνήστε τον οδηγό αναφοράς βάρους για τα προϊόντα Command™, για να βρείτε το προϊόν Command™ που είναι κατάλληλο για το έργο σας.

 • Ακόμα και τα πιο ελαφριά αντικείμενα χρειάζονται τη σωστή στήριξη. Τα μικρότερα γανζάκια της 3Μ μπορούν να συγκρατούν βάρος ισοδύναμο με ένα βάζο της αγαπημένης σας μαρμελάδας ή τη πραλίνα σοκολάτας. Γλυκό!

 • Το αλεύρι, το ρύζι και τα μακαρονάκια συνήθως παρέχονται σε επιλογές 500 g, 1 kg ή 2 kg. Σκεφτείτε μια συσκευασία μεσαίου μεγέθους απο αλεύρι, όταν χρησιμοποιείτε τα γαντζάκια μεσαίου μεγέθους.

 • Για πιο βαριά αντικείμενα, θέλετε μια λύση που να προσφέρει ανάρτηση χωρίς ζημιές, που να ανταποκρίνεται στο σκοπό της. Τα 2 kg είναι περίπου το βάρος εντός τυπικού κουτιού σκόνης πλυσίματος. Εάν δεν είστε σίγουροι για το βάρος που μπορούν να κρατήσουν τα γαντζάκια, ελέγξτε μόνο το βάρος που αναφέρεται στο κουτί.

 • Ψάχνετε μια λύση για να κρεμάσετε τα βαρύτερα αντικείμενά σας; Απλά συγκρίνετε το προϊόν σας με ένα μεγάλο μπουκάλι γάλα 2.8 λίτρων, καθώς το βάρος του είναι περίπου 3,6 kg!

 • Τα αντικείμενα, όπως οι κορνίζες και οι πίνακες για καρφίτσωμα, μπορεί να τελικά να αποκτήσουν μεγάλο βάρος και για αυτό υπάρχουν οι ταινίες μας για κάδρα. Οι ταινίες ανάρτησης μεσαίου μεγέθους μπορούν να συγκρατήσουν το ισοδύναμο ενός κουτιού μπογιάς 5 λίτρων. Μόλις στεγνώσει η μπογιά, αρχίστε να κρεμάτε!

 • Η συγκράτηση βάρους των μεγάλων ταινιών για κάδρα είναι απίστευτη! Η βαρύτερη μπάλα του μπόουλινγκ ισοδυναμεί με 7 kg, κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό και σημαίνει ότι αυτά τα γαντζάκια είναι αρκετά αξιόπιστα για τις μεγαλύτερες κορνίζες και τα κάδρα σας.

Συχνές ερωτήσεις για τα γαντζάκια Command™

Δείτε όλες τις συχνές ερωτήσεις

Έχετε κάποια ερώτηση; Ρίξτε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις των πελατών μας ή κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε όλες τις συχνές ερωτήσεις.

 • Α: Η αναμονή μίας ώρας εξασφαλίζει επαρκή χρόνο για την ανάπτυξη ισχυρής πρόσφυσης με τον τοίχο ή την επιφάνεια πριν από την εφαρμογή βάρους πάνω στο προϊόν. Μετά από την αρχική εφαρμογή, συνιστούμε πάντα να αφαιρείτε την κορνίζα (Ταινίες για Κάδρα Command™) ή το Γαντζάκι (Γαντζάκια Command™) από τον τοίχο, ώστε να πιέσετε σταθερά τις ταινίες για 30 δευτερόλεπτα περίπου. Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα πριν κρεμάσετε/εφαρμόσετε ξανά.
 • Α: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα Command™ σε ευαίσθητες ή χάρτινες ταπετσαρίες. Μπορεί να μην κολλήσουν καλά σε κάποιες ταπετσαρίες από βινύλιο. Λόγω της μεγάλης γκάμας των διαθέσιμων τύπων ταπετσαρίας, ορισμένοι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι το αυτοκόλλητο Command™ είναι τόσο ισχυρό όσο και η συγκόλληση της ταπετσαρίας τοίχου στην επιφάνεια από κάτω.
 • Α: Απλώς θερμάνετε την πλάκα βάσης με ένα πιστολάκι μαλλιών για να μαλακώσει η κολλητική ουσία. Μετά, χρησιμοποιήστε οδοντόνημα για να διαπεράσετε το αφρώδες υλικό και να αφαιρέσετε το άγκιστρο ή το γαντζάκι από την επιφάνεια. Τεντώστε ή ξεκολλήστε το υπόλοιπο αυτοκόλλητο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα ή από πού μπορείτε να αγοράσετε;